Zeytinlikte traktör yok, atlarla üretim devam ediyor

Aydın'da engebeli zeytinlikte traktör yerine atlarla üretim yapan Hidayet Doğan, geleneksel yöntemlerin önemini gözler önüne seriyor.Zeytinlikte traktör yok, atlarla üretim devam ediyor
Aydın’ın Efeler ilçesinde, engebeli arazide traktörle çalışma imkanı bulunmayan zeytinlikte, üretici Hidayet Doğan, toprağı atlarla sürerek tarımsal faaliyetlerine devam ediyor.

GELENEKSEL YÖNTEMLERİ SEÇİYORLAR
Modern tarım teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, birçok üretici hala arazinin koşullarına uygun geleneksel yöntemlerle üretim yapmaya devam etmekte. Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Horozköy Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında Hidayet Doğan’ın zeytinlikte atlarla tarım yaptığını gözlemledi.

ÜRETİMDE FARKLI YÖNTEMLER
Son yıllarda, tarımda dron ile zirai mücadele ve otomatik dümene sahip traktörlerin kullanımı artarken, engebeli ve traktörün çalışmasının zor olduğu arazilerde geleneksel yöntemlerin hala önemli olduğu vurgulandı. Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin arazi şartlarına göre farklı yöntemleri değerlendirerek üretimlerini sürdürdüğünü belirtti ve bu süreçte üreticilere teşekkür etti.
- 14:46Ukrayna'dan Rusya'ya nefes kesen darbe: Nükleer taşıyıcılar böyle küle döndü!
- 14:39Mattia Messina Denaro'nun 232 milyon dolarlık mirası devlete geçti
- 14:31Bayındır'da horoz dövüşü ringi dağıtıldı: 3 kişi yakalandı
- 14:24Çin'in Geely'si, 450 bin liralık elektrikli otomobille Avrupa pazarını sarsıyor
- 14:17Vize krizi patlak verdi: ABD askeri uçakları Bulgaristan'dan ayrılıyor





