Zeytinlikte traktör yok, atlarla üretim devam ediyor
- 4 / 1
Aydın’ın Efeler ilçesinde, engebeli arazide traktörle çalışma imkanı bulunmayan zeytinlikte, üretici Hidayet Doğan, toprağı atlarla sürerek tarımsal faaliyetlerine devam ediyor.
- 4 / 2
Modern tarım teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, birçok üretici hala arazinin koşullarına uygun geleneksel yöntemlerle üretim yapmaya devam etmekte. Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Horozköy Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında Hidayet Doğan’ın zeytinlikte atlarla tarım yaptığını gözlemledi.
- 4 / 3
Son yıllarda, tarımda dron ile zirai mücadele ve otomatik dümene sahip traktörlerin kullanımı artarken, engebeli ve traktörün çalışmasının zor olduğu arazilerde geleneksel yöntemlerin hala önemli olduğu vurgulandı. Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin arazi şartlarına göre farklı yöntemleri değerlendirerek üretimlerini sürdürdüğünü belirtti ve bu süreçte üreticilere teşekkür etti.
- 4 / 4
- 14:14Denizli'de forkliftin devrilmesi sonucu genç işçi hayatını kaybetti
- 14:05İzmir'de nefes kesen operasyon: 10 yıl hapis cezası olan firari uyuşturucu satıcısı yakalandı!
- 13:55Yumurta fiyatlarında büyük düşüş, üreticiler zor durumda
- 13:46Altınordu'nun kümede kalma savaşı: Önünde iki kritik final var!
- 13:36Muğla'nın kütüphanelerine büyük ilgi: 130 bin kitap ödünç alındı










