Uraloğlu açıkladı: Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı'nın temeli atılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı'nın temel atma töreninin 22 Ağustos Cuma günü yapılacağını duyurdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı'nın temel atma tarihini duyurdu. 22 Ağustos Cuma günü yapılacak temel atma töreniyle, Türkiye'nin doğusundaki yük ve yolcu taşımacılığı önemli ölçüde güçlendirilecek.
ÖNEMLİ BİR LOJİSTİK ADIM
Bakan Uraloğlu, projenin Türkiye'nin lojistik kapasitesini artıracağını ve Asya'ya uzanan ticaret yollarında ülkenin jeostratejik konumunu güçlendireceğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sağladığı 2,4 milyar avroluk dış finansmanla hayata geçirilecek olan hat, 224 kilometre uzunluğunda, çift hatlı, elektrifikasyonlu ve sinyalizasyonlu olarak inşa edilecek.
PROJENİN ÖZELLİKLERİ
5 tünel, 19 aç-kapa tüneli, 3 viyadük, 10 köprü, 144 alt geçit, 27 üst geçit ve 480 menfez içeren hat, yılda 5,5 milyon yolcu ve 15 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak. Azerbaycan ile Nahçıvan arasındaki bağlantıyı sağlayacak Zengezur Koridoru'nun önemli bir parçası olan hat, Türkiye ile Azerbaycan arasında kesintisiz bir demir yolu bağlantısı kuracak.
AVRASYA'NIN TEDARİK AĞINI GÜÇLENDİRECEK
Projenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun üretim potansiyelini dış pazarlara daha hızlı ulaştıracağı, Akdeniz'in turizm potansiyelini artıracağı ve Trans-Hazar ile kuzey-güney koridorlarını güçlendirerek Avrasya'nın tedarik ve lojistik ağlarını kuvvetlendireceği vurgulandı. Bakan Uraloğlu, bu hattın Türkiye'yi bölgesel işbirliğinin merkezine yerleştireceğini ve Güney Kafkasya'daki ekonomik işbirliğini artıracağını, Pekin'den Londra'ya uzanan doğu-batı hattının verimliliğini artıracağını ve Orta Koridor'un demir yolu ve kara yolu yük taşıma kapasitesini artıracağını ifade etti.
- 08:00Erzincan, dünya arkeolojisinin buluşma noktası oluyor
- 07:48Erzincan'da gökyüzünden yağan dolu ve dağdan kopan topraklar yolu kapattı
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!
- 05:53İşçiler eylemde: Sözler tutulmadı, kıdem tazminatları ödenmedi





