• ceylan hafriyat
GÜNDEM
Yayınlanma : 17 Kasım 2025 22:10

Emlak vergilerinde kolaylık için değer barışı çağrısı

Emlak vergilerinde kolaylık için değer barışı çağrısı
Emlak uzmanı Özelmacıklı, değer barışı önerisi ile emlak vergilerinde kolaylık sağlanabileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise düzenlemenin Meclis'e sunulacağını açıkladı.

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, rayiç değer haritalarının oluşturulmasının ardından, bir defaya mahsus yapılacak olan 'değer barışı' ile emlak vergilerinde önemli kolaylıklar sağlanabileceğini ifade etti.

teknik yapı

FAHİŞ ARTIRIMLARA DİKKAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emlak vergisindeki fahiş artışların önüne geçecek düzenlemeleri Meclis’e sunacaklarını duyurdu. Özelmacıklı, artışların yalnızca emlak vergisini değil, aynı zamanda veraset ve intikal vergileri, değerli konut vergisi, emsal kira değeri ve tapu harcı gibi birçok kalemi de etkilediğini vurguladı.

YENİ DÜZENLEME BEKLENİYOR

2025 yılında yapılacak düzenlemenin 2026 ile 2029 yılları arasında uygulanacak rayiç bedellerini belirleyeceğini belirten Özelmacıklı, '1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında takdir komisyonunun dört yılda bir toplanması sonrası bir değer belirleniyor. Bu nedenle, yıllık artışların yeniden değerleme oranında yapılması gerektiğini düşünüyoruz' dedi.