Rusya Federal Tüketici Hakları Koruma ve İnsan Sağlığı Kurumu (Rospotrebnadzor), Ermenistan'dan ithal edilen 'Jermuk' marka maden sularında ciddi sağlık riskleri tespit ettiğini duyurdu. Bu tespitler üzerine, ülkede tam 64,5 milyon şişe maden suyunun satışı derhal durduruldu.
SAĞLIK KORUMASI ADINA ÖNLEM KARARI
Rospotrebnadzor'un yaptığı açıklamada, Ermeni Jermuk tarafından üretilen maden sularında 'sağlık açısından zararlı ihlallerin' bulunduğu vurgulandı. Kurum, bu durumun halk sağlığını tehdit etmemesi adına, ilgili makamlara 64,5 milyon adet maden suyunun Rusya topraklarında satışının askıya alınması yönünde talimat verdiğini belirtti. Bu karar, tüketici güvenliğini önceliklendiren bir adım olarak değerlendiriliyor.
TİCARETTE GERİLİM SÜRÜYOR
Bu maden suyu yasağı, Rusya ile Ermenistan arasındaki ticari ilişkilerde yaşanan gerilimin son halkası olarak öne çıkıyor. Daha önce de Rusya, 22 Mayıs'ta Ermenistan'dan gelen çiçek ithalatına, 28 Mayıs'ta ise sebze ve meyve ithalatına geçici kısıtlamalar getirmişti. Son dönemde iki ülke yetkililerinden gelen karşılıklı eleştirel açıklamalar, diplomatik ve ekonomik ilişkilerdeki hassasiyeti gözler önüne seriyor.








