İngiltere'nin Essex bölgesindeki Harlow kentinde bir restoranda müdürlük yapan Ashwani Kumar, işvereninin maaşını elden verme teklifini reddetti.
Maaş bordrosunda sahte kesintiler
Kumar, yasal olarak vergi ve sigorta primlerinin kesilerek İngiltere Gelir ve Gümrük İdaresi'ne (HMRC) yatırılmasını istedi. Ancak işveren, Kumar’a vergi ve sigorta kesintilerinin yapıldığını gösteren sahte bordrolar sundu. Kumar, vergi dairesiyle iletişime geçince bu tutarların yatırılmadığı anlaşıldı.
Mahkeme karar verdi
Kumar, işten çıkarılma sürecinde, yalnızca maaşını elden almak koşuluyla başka bir pozisyonda çalışmayı kabul etmedi. Mahkeme, Kumar’ın yasal haklarını talep etmesi nedeniyle işten çıkarmanın haksız olduğunu belirterek, işverenin haksız işten çıkarma ve yasa dışı ücret kesintisi nedeniyle tazminat ödemesine hükmetti.








