ASAYİŞ
Yayınlanma : 04 Ekim 2025 13:38

Los Angeles belediye binasına araçlı saldırı: Sürücü gözaltına alındı

Los Angeles belediye binasına araçlı saldırı: Sürücü gözaltına alındı
Los Angeles'ta bir sürücü, belediye binasının merdivenlerine aracını sürerek çarptı. Bina tahliye edilirken, sürücü gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Los Angeles şehrinde, bir aracın belediye binasının merdivenlerine çarpması üzerine bina tahliye edildi. Olay yerinde gözaltına alınan sürücü hakkında soruşturma başlatıldı.

teknik yapı

BELEDİYE BİNASI TAHLİYE EDİLDİ

Los Angeles Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada, kimliği belirlenemeyen bir sürücünün Los Angeles Belediye Binası'nın merdivenlerine aracıyla çarptığı belirtildi. Bu olayın ardından binadaki personelin tedbir amaçlı tahliye edildiği aktarıldı. Açıklamada, kazada herhangi bir yaralanma olmadığı ve aracın içinden çıkan sürücünün, olaydan yaklaşık 2 saat sonra kelepçelenerek gözaltına alındığı kaydedildi. Olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

BAŞKAN BASS'TAN AÇIKLAMA

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, ABD merkezli X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, olayın ardından tedbir amacıyla bomba imha ekiplerinin olay yerine intikal ettiğini ve belediye binasının boşaltıldığını duyurdu. Bass, durumun güvenli bir şekilde kontrol altına alındığını da bildirdi. Yerel medyada yayınlanan görüntülerde, aracın ön camına iliştirilmiş ve üzerinde "Yardımına ihtiyacım var Donald Trump" yazılı bir kartonun bulunduğu dikkat çekti.