Lanxess, 550 kişiyi daha işten çıkaracak

Lanxess, ekonomik baskılar nedeniyle 550 kişiyi işten çıkaracağını ve maliyet düşürme programını genişleteceğini açıkladı.
Köln merkezli kimya şirketi Lanxess, ekonomik zorluklar nedeniyle 550 kişiyi işten çıkarma kararı aldığını duyurdu.
İSTİHDAM KESİNTİLERİ GÜNDEMDE
Şirketten yapılan açıklamada, diğer birçok kimya şirketinde olduğu gibi Lanxess'in de ekonomik baskı altında olduğu ve bu sebeple mevcut maliyet düşürme programının genişletileceği ifade edildi. 2028 yılına kadar her yıl 100 milyon avro tasarruf hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için sıkı maliyet disiplinine ek olarak, yaklaşık üçte ikisi Almanya'da olmak üzere 550 ek istihdam kesintisi yapılması planlanıyor.
YENİ ÖNLEMLER ALINIYOR
Maliyet düşürme programı çerçevesinde, idari personelin haftalık çalışma süresi 35 saate düşürülürken, üst yönetim maaşlarının dondurulması kararı alındı. 2025 mali yılı verilerine göre şirketin satış gelirleri yüzde 10,9 azalarak 5,6 milyar avroya geriledi. Aynı dönemde, faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) ise yüzde 16,9'luk kayıpla 510 milyon avroya düştü. Lanxess Üst Yöneticisi Matthias Zachert, 2025 yılının hem şirket hem de kimya sektörü için zorlu geçtiğini belirtirken, sektördeki olumlu gelişmelerin en erken yılın ikinci yarısında başlamasını beklediklerini ifade etti.
- 02:01Setten Saza, Sazdan Aşka: Nehir Erdoğan ve Serkan Ercan Aşkı Gün Yüzüne Çıktı
- 01:51Bir lokma yemek yüzünden 120 yıldır süren kaplumbağa rekabeti
- 01:40Trump'tan medyadaki 'sahte haber' algısına sert tepki: 'Hepsi çıldırdı!
- 01:30Yapay zeka, kafenin müdürlüğünü devraldı: Siparişlerden işe alıma kadar her şeyi yönetiyor
- 01:21Komşunun inadına barajla su bağımsızlığı: Bangladeş kendi kaderini yazıyor





