Kayseri'de Kocasinan Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen organik domates fidesi dağıtımı etkinliği, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti. Vatandaşlar, 300 bin kök fidenin dağıtıldığı bu etkinlikte uzun kuyruklar oluşturdu.

KOCASİNAN BELEDİYESİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yerli tohumlardan yetişen ürünlerin toplum sağlığı ve gelecek nesiller için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Dört farklı noktada eş zamanlı olarak 12 bin paket halinde dağıtılan fideler, halkın yoğun ilgisini çekti. Başkan Çolakbayrakdar, etkinlikte vatandaşlarla sohbet ederek, domates fidelerinin sağlıklı günlerde tüketilmesi temennisinde bulundu.

ATA TOHUMLARININ ÖNEMİ
Başkan Çolakbayrakdar, yıllardır devam eden bu organizasyonun ata tohumlarının yaşatılması açısından kritik bir rol oynadığını belirtti. Hibrit olmayan, kendinden üreyebilen tohumların yerel lezzetleri koruduğuna dikkat çekti. Ayrıca, etkinlikteki kalabalık dronla havadan görüntülenerek, katılımcıların coşkusunu belgeledi. Başkan, bu tür organizasyonların devam edeceğini ifade etti.







