Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı'nın temeli atıldı

Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı'nın temeli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla atıldı. 110 milyar lira yatırım bedeline sahip hat, 2029 yılında tamamlanacak ve yılda 5,5 milyon yolcu ile 15 milyon ton yük taşıyacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı'nın temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 110 milyar lira yatırım bedeliyle hayata geçirilecek olan hattın, Zengezur Koridoru'nun önemli bir parçası olacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, projenin ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını belirtti.
ZENGEZUR KORİDORUNUN ÖNEMLİ BİR PARÇASI
Bakan Uraloğlu, daha önce 2,4 milyar euro dış kredi sağlanan hattın, ülkeye döviz girdisi sağlayacağını ve yaklaşık 110 milyar lira yatırım bedeliyle inşa edileceğini kaydetti. 224 kilometre uzunluğunda, çift hatlı, elektrifikasyonlu ve sinyalizasyonlu olarak inşa edilecek olan hattın, yılda 5,5 milyon yolcu ve 15 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacağını söyledi. Bakan, hattın ileri mühendislik örneği olacağını da sözlerine ekledi.
İLERİ MÜHENDİSLİK ÖRNEĞİ
Hattın yapımında 5 tünel, 19 aç-kapa tünel, 3 viyadük, 10 köprü, 144 alt geçit, 27 üst geçit ve 480 menfez yer alacağını belirten Bakan Uraloğlu, hattın 2029 yılının sonunda tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca, demir yolu ağının 2023'te 17 bin 500 kilometreye, 2053 yılında ise 28 bin 600 kilometreye ulaşacağını da müjdeledi.
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart
- 03:01Hollanda'da şaşırtan tarım yöntemi: Yüzüstü yatarak para kazanıyorlar!
- 02:51Mısır'da keşfedilen fosil, primat evrimini yeniden tanımlıyor
- 02:41Hayalet köyde yaşam: Ölenler için değil, kalanlar için bebekler dikiliyor




