DÜNYA
Yayınlanma : 01 Mart 2026 20:31

İran'dan barış umudu: Dışişleri Bakanı Erakçi'den çarpıcı açıklamalar

İran'dan barış umudu: Dışişleri Bakanı Erakçi'den çarpıcı açıklamalar
İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Umman ile yaptığı görüşmede barış çağrısını yineleyerek, diplomatik çabaların önemini vurguladı.

Umman Dışişleri Bakanlığı, İran Dışişleri Bakanı Erakçi'nin Ummanlı mevkidaşı Bedr bin Hamed el-Busaidi ile yaptığı telefon görüşmesine dair önemli bir açıklama yaptı.

teknik yapı

DİYALOG VE MÜZAKERE VURGUSU

Erakçi, Umman'ın mevcut krizi sakinleştirmek için üstlendiği yapıcı rolü takdir ederek, diyalog ve müzakere yoluna geri dönülmesi için sürdürülen diplomatik çabaların önemini vurguladı. Ayrıca, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının bölgedeki gerilimi artırdığını belirtti.

İRAN'IN BARIŞ ÇAĞRISI

Erakçi, İran'ın barış çağrısını yineleyerek, tırmanmayı durdurmak ve bölgedeki istikrarı yeniden sağlamak için her türlü ciddi çabaya açık olduklarını ifade etti. Umman Dışişleri Bakanı Busaidi de mevcut çatışmanın çözümü için diplomatik yolların önemine dikkat çekerek, ateşkes ve müzakere çağrısında bulundu. Ayrıca, İran'a itidalli davranması için çağrıda bulundu ve iyi komşuluk ilişkilerini zedeleyebilecek eylemlerden kaçınmasını istedi.