İran'dan ABD'ye sert yanıt: Aslanın dişlerini gördüğünde gülümseme

İran, Hürmüz Boğazı'ndaki çatışmalar sonrası ABD'ye sert bir yanıt verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi, ABD'yi tehdit etti ve gerginliği artırdı.
Hürmüz Boğazı'nda dün gece yaşanan çatışmaların ardından İran, ABD'ye yönelik ilk tepkisini gösterdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada ABD hükümetini tehdit etti.
ABD TEHDİTLERİNE CEVAP
Bekayi, Farsça olarak yaptığı paylaşımda, “Aslanın dişlerini gördüğünde, gülümsediğini sanma” ifadesini kullandı. Bu sözler, ABD'nin İran'a yönelik eylemlerine karşı bir uyarı niteliğindeydi. ABD gemileri, iki gün önce BAE'nin Füceyre limanındaki saldırıya misilleme olarak Keşm adasını ve İran gemilerini hedef almış, karşılığında İran da füzelerle ABD gemilerine cevap vermişti.
GÜVENLİK GERGİNLİĞİ ARTIYOR
Bu gerginlik, ateşkesten beri ABD ve İran arasındaki en büyük çatışmayı oluşturdu. İran, daha önce Füceyre limanı saldırısını reddetmiş ve “nifak oluşturmak isteyen güçleri” suçlamıştı. Ancak bu açıklama, Körfez ülkeleri için tatmin edici olmadı. ABD'nin saldırıyı ateşkes ihlali olarak değerlendirmemesi, bölgede öfkeyi artırdı. Suudi Arabistan ve Kuveyt, Trump'ın Hürmüz'den geçişi öngören Özgürlük Projesi'ni ilan etmesine yanıt olarak hava sahalarını ve üslerini ABD ordusuna kapadı. ABD Başkanı, saldırılardan sonra yaşananları bir “sevgi vuruşu” olarak tanımladı ve ateşkesin sürdüğünü belirtti.
- 08:39Muğla'da musluklara şifa geliyor: Doğanköy'ün su hattı kökünden değişiyor
- 08:29Altın fiyatlarındaki düşüşün sebepleri: Fed ve jeopolitik gelişmeler
- 08:20Üretici Fiyatları Ateş Püskürüyor: Yurt Dışı Yıllık Yükseliş %34'ü Geçti!
- 08:10Elif Ada'dan duygusal Babalar Günü paylaşımı: 'Meyvesi olmasa da gölgesi yeter
- 08:00Bedava ev, iş ve internet: İspanya'da nüfus artırma projesi şaşırtıyor







