SAĞLIK
Yayınlanma : 18 Temmuz 2025 23:59

İnegöl'de 2 yaşındaki çocuk ilaç yuttu: Bursa'ya sevk edildi

İnegöl'de 2 yaşındaki çocuk ilaç yuttu: Bursa'ya sevk edildi
Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2 yaşındaki bir çocuk, buzdolabındaki ilaçları şeker sanarak yuttu ve Bursa'daki bir hastaneye sevk edildi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşanan üzücü bir olayda, 2 yaşındaki Muhammet Ç., buzdolabında bulunan ilaçları şeker sanarak yuttu. Olay, dün akşam saatlerinde Süleymaniye Mahallesi'nde meydana geldi.

teknik yapı

Küçük Çocuk Hastaneye Kaldırıldı

Küçük çocuk, ilaçları yuttuktan bir süre sonra rahatsızlanınca ailesi tarafından hemen İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından, Muhammet Ç.'nin durumunun ciddiyetini gören sağlık ekipleri, çocuğu daha kapsamlı tedavi için Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

Polis Soruşturma Başlattı

İnegöl'de yaşanan bu olay, çocukların güvenliği konusunda bir kez daha hassasiyet gösterilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Ailelerin ilaçlarını çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklamaları büyük önem taşıyor. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı ve yaşananları detaylı bir şekilde araştırıyor. Muhammet Ç.'nin sağlık durumunun iyiye gitmesi temenni ediliyor.