Sakarya'daki balık tezgahları, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve aşırı avlanma nedeniyle hamsi sürülerinin Gürcistan'a yönelmesiyle oluşan boşluğu, istavrit bolluğuyla kapatıyor. İstavrit, uygun fiyatı ve tazeliğiyle vatandaşın yoğun ilgisini çekiyor.

TEZGAHLAR İSTAVRİTLE DOLDU
Balıkçılar, istavritin kilosunun kalitesine göre 100 ila 150 lira arasında değiştiğini belirtiyor. Bu fiyat, geçen yıla göre daha düşük seviyelerde seyrediyor. Vatandaşlar, 'Körfez'in hamsisi' olarak anılan istavriti bol miktarda tercih ederken, tezgahlarda hamsi, kültür balıkları ve Norveç'ten gelen uskumru da satılıyor.

FİYATLAR GEÇEN YILLA AYNI
Balıkçı İbiş, fiyatların geçen seneyle hemen hemen aynı olduğunu, istavritin bu sene bol olduğu için 200 liradan başlayıp 100 liraya kadar gerilediğini ifade ediyor. Kültür balıklarının 500 lira gibi bir fiyatı olduğunu, bunun vatandaşa yüksek geldiğini, bu nedenle istavritin bolluğundan ve bereketinden faydalandıklarını söylüyor.

HAMSİNİN YOKLUĞU ETKİLEMİYOR
Hamsinin yokluğunun bu seneye özel bir durum olmadığını, iklim şartlarına bağlı olarak dönem dönem yaşandığını belirten balıkçılar, istavritin bolluğunun bütün açığı kapattığını ve hamsinin yokluğunun kendilerini etkilemediğini vurguluyor. Halk da bu bolluktan faydalanıyor.







