Hamsi gitti, istavrit geldi: Sakarya'da tezgahlar balıkla doldu, fiyatlar düştü
- 5 / 1
Sakarya'daki balık tezgahları, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve aşırı avlanma nedeniyle hamsi sürülerinin Gürcistan'a yönelmesiyle oluşan boşluğu, istavrit bolluğuyla kapatıyor. İstavrit, uygun fiyatı ve tazeliğiyle vatandaşın yoğun ilgisini çekiyor.
- 5 / 2
Balıkçılar, istavritin kilosunun kalitesine göre 100 ila 150 lira arasında değiştiğini belirtiyor. Bu fiyat, geçen yıla göre daha düşük seviyelerde seyrediyor. Vatandaşlar, 'Körfez'in hamsisi' olarak anılan istavriti bol miktarda tercih ederken, tezgahlarda hamsi, kültür balıkları ve Norveç'ten gelen uskumru da satılıyor.
- 5 / 3
Balıkçı İbiş, fiyatların geçen seneyle hemen hemen aynı olduğunu, istavritin bu sene bol olduğu için 200 liradan başlayıp 100 liraya kadar gerilediğini ifade ediyor. Kültür balıklarının 500 lira gibi bir fiyatı olduğunu, bunun vatandaşa yüksek geldiğini, bu nedenle istavritin bolluğundan ve bereketinden faydalandıklarını söylüyor.
- 5 / 4
Hamsinin yokluğunun bu seneye özel bir durum olmadığını, iklim şartlarına bağlı olarak dönem dönem yaşandığını belirten balıkçılar, istavritin bolluğunun bütün açığı kapattığını ve hamsinin yokluğunun kendilerini etkilemediğini vurguluyor. Halk da bu bolluktan faydalanıyor.
- 5 / 5
- 15:41Çınarcık su arıtma tesisi, Bursa'nın içme suyu sistemine entegre ediliyor
- 15:32Polisten kaçış motosiklet sürücüsüne dudak uçuklatan ceza: 394 bin TL!
- 15:22Denizli'de gölette erkek cesedi bulundu: Son telefon görüşmesi endişe verici
- 15:12Temizlik işçisinin vicdanı, yaralı leyleğe umut ışığı oldu
- 15:02Uludağ Üniversitesi'nde iş sağlığı ve güvenliği için önemli adımlar atılıyor











