Aydın'da Mart Ayı Gıda Denetimleri Sonuçlandı: 17 İşletmeye Yaptırım

Aydın'da Mart ayında yapılan denetimlerde 17 gıda işletmesi mevzuata aykırı bulundu, 36 işletme ise sigara yasağını ihlal etti. Valilik, halk sağlığını koruma adına denetimlerin süreceğini belirtti.
Aydın genelinde gıda işletmelerine yönelik Mart ayında yapılan denetimlerin sonuçları açıklandı. Bu denetimler kapsamında, il genelinde faaliyet gösteren 17 gıda işletmesinin mevzuata uygun hareket etmediği tespit edildi. Ayrıca, 36 işletmenin kapalı alanlarda sigara içme yasağını ihlal ettiği de belirlendi.
GIDA GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ YOĞUNLAŞTI
Aydın Valiliği'nin koordinasyonunda, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetimler hız kesmeden devam ediyor. Mart ayında gerçekleştirilen denetimlerde, hijyen standartları, kullanılan ürünlerin etiket ve son kullanma tarihleri, kızartmalarda kullanılan yağların durumu ve işletme evrakları titizlikle incelendi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda üretim ve satış noktalarına yönelik yaptığı kontrollerde toplam 2 bin 136 işletmeyi denetledi. Bu denetimler sonucunda 17 işletmenin mevzuata aykırı davrandığı saptandı. Denetlenen işletmeler arasında kahvehaneler, lokantalar, fast food mekanları, kafeler, okul kantinleri, hazır yemek üretim yerleri, ekmek ve unlu mamul işletmeleri, marketler, meyve-sebze satıcıları, kasaplar ve şarküteriler yer aldı. İhlal tespit edilen işletmeler arasında unlu mamuller, meyve-sebze, hazır yemek üretim, kasap, şarküteri, ekmek üretim, market ve kafe-bar işletmeleri bulunuyor.
TÜTÜN KONTROLLERİNDE CİDDİ İHLALLER TESPİT EDİLDİ
Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından kapalı alanlarda sigara ve nargile kullanımına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde de önemli bulgular elde edildi. Bu kapsamda 5 bin 800 işletmeye sigara denetimi, 98 işletmeye ise nargile denetimi yapıldı. Denetimler sonucunda 36 işyerinin kapalı alanda sigara içme yasağını, 2 işletmenin de kapalı alanda nargile içme yasağını ihlal ettiği tespit edildi. İhlalde bulunan işletmelere yönelik gerekli idari ve cezai işlemlerin başlatıldığı bildirildi. Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, halk sağlığını koruma ve tütün mamullerinin kullanımını azaltma hedefiyle denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
- 18:04Kütahya'da bayram pazarı coşkusu başladı
- 17:55Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Biba'dan Orhangazi'ye müjdeler: 'Yapacak çok işimiz var
- 17:44Gökçeada'da çevre bilinci: 'Orman Benim' etkinliği düzenlendi
- 17:32Balıkçılar denizde değil tersanede, tekneler yeni sezona hazırlanıyor
- 17:22Warren Buffett'ın halefinden büyük adım: 16 hisse satıldı, yapay zeka devine yatırım yapıldı





