ÇEVRE
Yayınlanma : 06 Mayıs 2026 09:33

Aydın'da kestane ağaçları biyolojik mücadele ile korunuyor

Aydın'da kestane ağaçları biyolojik mücadele ile korunuyor
Aydın'da kestane ağaçları, gal arısı zararlısına karşı biyolojik mücadele ile korunuyor. Tarım ve Orman Müdürlüğü, sürdürülebilirlik için çalışmalara devam ediyor.

Aydın'da kestane ağaçları, gal arısı zararlısına karşı yürütülen biyolojik mücadele ile korunmaya alındı. Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İl Müdürü Ayhan Temiz'in Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür'ü ziyaret ettiği belirtildi.

teknik yapı

Kestane Gal Arısı ile Mücadele

Gerçekleştirilen görüşmede, kestane ağaçlarını tehdit eden Kestane Gal Arısı ile mücadele konuları ele alındı. Açıklamada, zararlıya karşı en etkili yöntemlerden biri olan Torymus sinensis salınımı ve sahadaki uygulama stratejileri üzerine kapsamlı değerlendirmelerin yapıldığı vurgulandı.

Sürdürülebilir Kestane Üretimi

Doğayı, yine doğanın gücüyle koruma anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden yetkililer, orman teşkilatı ile iş birliği içinde kestane üretiminde sürdürülebilirliği sağlama kararlılıklarını sürdüreceklerini belirtti.