Araç yaşlanıyor kasko bulmak zorlaşıyor: Yeni çözümler yolda

Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, araç yaşlanması ve sürücü yaşına bağlı kasko bulma zorluklarına dikkat çekerek, her yaşa ve araca uygun yeni kasko sigortası ürünlerinin geliştirildiğini bildirdi.
Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, sigorta sektöründeki güncel durumu ve geliştirilen yeni ürünleri değerlendirdi.
ARAÇ YAŞLANMASI VE SİGORTALILIK SORUNLARI
Yaşar, Türkiye'de araç parkının yaşlanmasının kasko sigortası teklifi alma konusunda zorluklar yarattığını belirtti. Özellikle 10 yaşının üzerindeki araçların kasko teminatı bulmakta güçlük çektiğini ifade eden Yaşar, sürücü yaşlarının gençleşmesi veya ilerlemesi durumlarında da benzer sıkıntılar yaşandığını vurguladı. Bu zorluklara çözüm bulmak amacıyla her yaşa ve her araca uygun kasko sigortası ürünleri geliştirildiğini söyledi.
YENİ ÜRÜNLER VE PRİM AVANTAJLARI
Son günlerde piyasaya sürülen yeni bir ürünle sigortalıların riskin yüzde 100'ünü kendi üzerlerine aldıkları ve büyük afetler veya kazalar durumunda tüm hasarı kendi ceplerinden karşılamak zorunda kaldıkları durumların yaşandığına dikkat çeken Yaşar, yeni geliştirilen ürünlerle araç sahiplerinin sigorta bedelinin yüzde 85'ine kadar olan kısmını sigortalayabileceğini açıkladı. Bu yeni ürünlerde, araç pert olduğunda veya büyük bir kazaya karıştığında sigorta teminatından faydalanılacak kısmın yüzde 15'i aşan bölümlerle sınırlı olacağı belirtildi. Bu kapsamda ödenecek primlerin normal kasko primlerinin dörtte biri seviyelerinde olduğu, 3-4 bin TL'ye araçların yangın, hırsızlık ve orman yangınlarına karşı, devrilmeye karşı sigorta altına alınabileceği ifade edildi.
- 17:49BBDSO, Prof. Dr. Ayhan Kızıl'ı anmak için özel konser düzenliyor
- 17:39Lise öğrencisinden kadına şiddete isyan: Kadın cinayetlerini romanlaştırdı
- 17:30Rize'de yayla yollarında kar temizleme çalışmaları hız kazandı
- 17:20Bahçede düşen yaşlı kadın için seferberlik: Komşuları sayesinde kurtarıldı
- 17:11Erzurum'da yükseköğrenim kız yurdunun açılışı yapıldı





