Zelenski, Avrupalı Liderlerle Washington'da: Moskova'ya Ateşkes Çağrısı

Avrupalı liderler, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye destek için Washington'a gidiyor. Liderler, Moskova'ya ateşkes çağrısı yapacak ve ABD Başkanı Donald Trump'ın ateşkes çağrısını geri çekmesinin ardından yaşanan gelişmeleri görüşecekler.
Avrupalı liderler, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ABD ziyareti sırasında ona destek olmak için Washington'a gidecek. Gönüllüler Koalisyonu olarak bilinen bu liderler grubu, yarın Zelenski ile birlikte Moskova'ya ateşkes çağrısı yapacak.
ABD ZİYARETİ VE ATEŞKES ÇAĞRISI
Bu gelişme, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Alaska'da yaptığı zirvenin ardından ateşkes çağrısını geri çekmesinin ardından yaşandı. Ukrayna'da ateşkes sağlanması, Trump'ın Putin ile zirve öncesinde temel taleplerinden biriydi, ancak zirvede net bir ilerleme sağlanamadı. Trump'ın ateşkes çağrısını geri çekmesi, Putin'in lehine yorumlandı ve Ukrayna ile Avrupalı müttefikleri tarafından eleştirildi. Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Trump'ın fikrini değiştirmeye çalışacak liderler arasında yer alıyor.
AVRUPALI LİDERLERİN WASHINGTON ZİYARETİ
Von der Leyen, Zelenski'yi Brüksel'de düzenlenecek bir video konferans toplantısına davet edeceğini ve ardından ABD gezisine eşlik edeceğini açıkladı. Alman hükümeti, Merz'in de bu ziyaretin içinde yer aldığını ve Ukrayna'da hızlı bir barış anlaşmasına olan ilgiyi vurgulamaya çalışacağını doğruladı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb'ın da Washington'a gideceği açıklandı. Trump, Alaska'dan Washington'a dönüş yolunda Zelenski ve Avrupalı liderlere bilgi vererek, savaşı sona erdirecek bir barış anlaşmasına varmanın en iyi yol olduğunu söyledi. Ancak Zelenski, Trump'ın bu tutum değişikliğinden ikna olmadığını ve durumun karmaşıklaştığını belirtti.
- 13:55Okyanusun derinliklerinde saklı dev şelale keşfedildi
- 13:48Toz bulutları geri döndü: Akciğerlerden beyne yayılan felç tehlikesi için kırmızı alarm!
- 13:41Antep fıstığı fiyatları artışta: Yeni zam kapıda mı?
- 13:34Göğüs ağrısı krizi yolda ambulansla aşıldı: Hayati tehlike atlatıldı
- 13:27Fransa, yeni binalarda doğalgaz kombisi kullanımını yasakladı





