Yüz yıllık hurda vagon, otel olup ziyaretçileri sıraya soktu

Tyler çifti, 100 yıllık hurda tren vagonunu 3 bin dolara alıp altı ayda restore ederek sıra dışı bir otele dönüştürdü. Tarihi dokuyu koruyarak modernleştirdikleri tesis, şimdiden ziyaretçi akınına uğruyor.
Bir zamanlar hurdaya ayrılması beklenen, yaklaşık 100 yıllık bir tren vagonu, yaratıcı bir çiftin dokunuşuyla sıra dışı bir otele dönüştü. Tyler çifti, yalnızca 3 bin dolara satın aldıkları bu tarihi vagonu altı ay süren titiz bir restorasyonla adeta yeniden hayata döndürdü ve bugün ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

PROJENİN EN ZORLU AŞAMASI: TAŞIMA
Yaklaşık 18 metre uzunluğundaki bu devasa vagonun yeni yerine taşınması, projenin en kritik ve en zorlu aşamalarından biriydi. Özel ekipmanlar ve dikkatli bir operasyonla gerçekleştirilen taşımanın ardından çift, bu tarihi yapıyı turistik bir tesise dönüştürmek için kolları sıvadı.

TARİHİ DOKUYU KORUYARAK MODERN BİR YAŞAM ALANI
Restorasyon süreci tam altı ay sürdü ve bu süreçte vagonun tarihi karakterinin korunmasına azami özen gösterildi. Çift, yapının yaklaşık yüzde 98'ini orijinal haliyle muhafaza ederek yalnızca gerekli onarım ve modernizasyon işlemlerini gerçekleştirdi. Elektrik sistemi ve yaşam alanları eklenirken, vagonun özgün görünümü büyük ölçüde korundu. Böylece, tarihi dokusunu kaybetmeden modern bir konaklama birimine ev sahipliği yapmaya hazır hale getirildi. Yenileme çalışmalarının ardından eski tren vagonu, kısa süreli konaklama hizmeti veren eşsiz bir tesise dönüştü. İç kısımda konforlu oturma alanları, yatak odası, mutfak ve dinlenme bölümleri oluşturulurken, dış alanı da ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebileceği şekilde düzenlendi. Bir zamanlar kullanılmaz halde bulunan bu tarihi vagon, bugün hem turistik bir cazibe merkezi haline geldi hem de tarihi yapıların doğru bir yaklaşımla nasıl yeniden değerlendirilebileceğine dair ilham verici bir örnek teşkil ediyor. Tyler çiftinin bu projedeki temel hedefi, vagonun geçmişini geleceğe taşımak ve onu hurdaya gitmekten kurtararak yeni bir amaca hizmet ettirmek oldu.
- 03:53Rusya, Suriye'deki askeri üslerini yeniden yapılandırmayı planlıyor
- 03:43Avustralya'nın dev 'yer altı canavarı' sokakları fethetti: 137 tonluk tünel matkabı şantiyeye ulaştı
- 03:33Gramı 10 bin dolara satılan Kynam: Doğanın nadide bir parçası
- 03:23Dev dalga yolda: Deniz üstü rüzgar enerjisi rekor tazeledi
- 03:14Malezya, Türkiye'den yakıt almayı değerlendiriyor




