EKONOMİ
Yayınlanma : 20 Kasım 2025 13:07
Düzenleme : 20 Kasım 2025 13:11

Yenice Ihlamur Balı, AB'den coğrafi işaret tescili alan 43'üncü Türk ürünü!

Yenice Ihlamur Balı, AB'den coğrafi işaret tescili alan 43'üncü Türk ürünü!
Yenice ıhlamur balı, AB'den tescil alarak 43'üncü Türk ürünü oldu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu gelişmeyi kutladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yenice ıhlamur balının Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alarak 43'üncü Türk ürünü olduğunu duyurdu.

sempati mobilya

HAYIRLI OLSUN MESAJI

Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yenice ıhlamur balının AB'den coğrafi işaret tescili almasının Karabük ve ülke için hayırlı olduğunu belirtti. Ayrıca, emeği geçen herkese teşekkür etti.

COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyada çok az coğrafyaya özgü bir ürün çeşitliliğine sahip olduğunu vurgulayarak, TOBB ve oda-borsa camiası olarak yerel ve coğrafi işaretli ürünler için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. Ayrıca, AB sürecinde 39 coğrafi işaret ve 2 geleneksel ürün adıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.