Otomotiv devi Stellantis, geri vitese geçildiğinde multimedya ekranına yansıtılması gereken kamera görüntüsünün aktarılamamasına neden olan bir yazılım hatası sebebiyle dünya genelinde toplam 955 bin aracını geri çağırma kararı aldı. Şirket, sorunun fiziksel bir arızadan değil, radyo yazılımındaki bir aksaklıktan kaynaklandığını belirtti ve bu durumun herhangi bir kazaya veya yaralanmaya yol açmadığını vurguladı.

Çok sayıda model geri çağırma kapsamında
Geri çağırma işlemi, büyük ölçüde Amerika Birleşik Devletleri'ni etkilerken, bu ülkede 848 bin, Kanada, Meksika ve diğer pazarlarda ise 107 bin adet araç söz konusu. Hata, Chrysler Pacifica, Pacifica Plug-in Hybrid, Voyager, Dodge Charger, Jeep Cherokee, Compass, Gladiator, Grand Cherokee, Grand Wagoneer, Wrangler ve Ram 1500, 2500, ProMaster gibi birçok modeli kapsıyor. Stellantis yetkilileri, geri görüş kamerasının işlevsel olduğunu ancak yazılım sorunu nedeniyle görüntünün ekrana gelmeyebileceğini, bunun da geri manevralar sırasında güvenlik riski oluşturabileceğini açıkladı.
Sorun kablosuz güncellemeyle çözülecek
Araç sahiplerinin bu yazılım problemini gidermek için servislere gitmelerine gerek kalmayacak. Stellantis, sorunu çözmek için hazırlanan yazılım güncellemesini uygun araçlara uzaktan gönderecek. Sürücüler, multimedya ekranlarında beliren bildirim aracılığıyla güncellemeyi kablosuz olarak yükleyebilecekler. Şirket, güncelleme tamamlanana kadar sürücüleri, geri manevra sırasında kamera görüntüsü gelmemesi durumunda dikiz ve yan aynaları kullanmaları konusunda uyardı.







