• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 04 Kasım 2026 08:11

Yavuzyılmaz: Ortak elektrik giderinde yüzde 104 artış

Yavuzyılmaz: Ortak elektrik giderinde yüzde 104 artış
EPDK'nin yeni tarifesiyle yıllık 3 bin ile 4 bin kilovatsaat tüketen binaların ortak elektrik giderlerinde yüzde 82-104 artış öngörülüyor. Yavuzyılmaz, artışın aidatlara yansıyacağını söyledi.

Milyonlarca apartman, kooperatif ve site sakininin ortak elektrik giderleri için tarife değişikliği yapılacak. Yıllık tüketimi 3 bin ile 4 bin kilovatsaat arasında olan binalar, 1 Ocak 2027'den itibaren yeni tarifeden etkilenecek. YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabındaki açıklamasında “Tüm apartman sakinlerinin dikkatine!” uyarısı yaptı. Yavuzyılmaz, EPDK'nin uygulamasının konutların yanı sıra bina genelindeki ortak kullanım alanlarında tüketilen elektriği de kapsayacağını belirtti.

Yavuzyılmaz: Ortak elektrik giderinde yüzde 104 artış 1

Ortak elektrik giderlerinde artış

Yavuzyılmaz'ın paylaştığı hesaplamalara göre merdiven aydınlatması, asansör ve hidrofor için ödenen elektrik bedelleri yeni tarife baremleriyle yüzde 82 ile yüzde 104 arasında yükselecek. 2026'da ortak elektrik tüketimi için 9 bin 864 TL ödeyen bir apartmanın, tüketimini değiştirmemesi halinde 2027'de 20 bin 112 TL fatura ödeyeceği ve artışın yaklaşık yüzde 104 olacağı hesaplandı.

Aidatlara yansıması bekleniyor

Yıllık ortak alan gideri 14 bin 712 TL olan başka bir binanın ödemesinin 26 bin 808 TL'ye çıkacağı, artışın yaklaşık yüzde 82 olacağı belirtildi. Yavuzyılmaz, ortak alan faturalarının bina bütçesindeki payının ve daire başına aidatların yükseleceğini belirterek, “AKP’nin elektrik zammı sadece konutların faturalarını değil aynı zamanda apartman aidatlarını da vuracak!” dedi.