Vatandaş, kamulaştırma bedeline isyan etti: 'Emeğimin karşılığını istiyorum!

Samsun'da bir vatandaş, Batı Çevre Yolu projesi kapsamında kamulaştırılan tarla için ödenen bedelin yetersiz olduğunu belirterek hukuki mücadele başlattı. Arazi sahibi, toprağının gerçek değerinin ödenmesini veya mahalle içinde alternatif bVatandaş, kamulaştırma bedeline isyan etti: 'Emeğimin karşılığını istiyorum!
Samsun'un Atakum ilçesinde Batı Çevre Yolu projesi kapsamında tarım arazisi kamulaştırılan bir vatandaş, ödenen bedelin yetersiz olduğunu belirterek hukuki yollara başvurdu. Arazi sahibi, toprağının gerçek değerinin ödenmesini ya da mahalle sınırları içinde alternatif bir yer verilmesini talep ediyor.

Kamulaştırma Bedeli Yetersiz Bulundu
Bilirkişi raporunda, söz konusu tarlanın dönüm başına birim metrekare değerinin 1 milyon 473 bin TL olarak tespit edildiği belirtildi. Tapu kayıtlarına göre hisseleri Serdar Ar ve ailesine ait olan taşınmaz için acele kamulaştırma kapsamında toplamda 1 milyon 900 bin TL ile 2 milyon 570 bin TL arasında bir bedel yatırıldığı öğrenildi. Ancak arazi sahibi Serdar Ar, bu bedelin arazisinin gerçek değerini yansıtmadığını savunuyor.

Alternatif Tarla Talebi ve Kazı Tepkisi
Serdar Ar, mahkeme süreci devam ederken ekiplerin tarlasındaki ekimi kazdığını ve devletin hesabına para yatırdığını ancak 'acele kamulaştırma' adı altında arazisine girildiğini dile getirdi. Yol yapılmasına karşı olmadığını ancak bu şekilde bir uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirten Ar, "Bana mahalle sınırları içinde başka bir tarla versinler, yol kenarı olmasına gerek yok. Parasını da istemiyorum; önemli olan emeğimizin karşılığı" şeklinde konuştu. Yol güzergahını engelleme gibi bir niyeti olmadığını, özellikle yol kenarından tarla almadığını vurgulayan Ar, güncel emlak değerlerinin çok daha yüksek olduğunu ve yatırılan bedelin yalnızca acele kamulaştırma bedeli olduğunu ifade etti. Mevcut durumda yol kenarındaki arazilerin 3 milyon TL'nin altında satılmadığını belirten Ar, 1,4 milyon TL gibi bir rakama çocuğunun rızkını kimseye yedirmeyeceğini söyledi.
- 12:50Muratpaşa'da Turunç Masa'dan rekor çözüm: Nisan'da 12 binden fazla vatandaşın sesi duyuldu
- 12:43Esenyurt'ta kıskançlık dehşeti: Genç kızı bıçakladı
- 12:36Kayseri amatör liglerine bayram molası
- 12:29Bilecik'te dere taşması ulaşımı aksattı
- 12:22Kedi kurtarma operasyonunda ikinci perde: İki kez motoruna sığındı!





