• ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 19 Eylül 2026 20:09

TZOB Başkanı Bayraktar: Doğal afetler üreticiye ağır maliyet getiriyor

TZOB Başkanı Bayraktar: Doğal afetler üreticiye ağır maliyet getiriyor
TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Uşak'ta doğal afetlerin üreticiler üzerindeki ağır maliyetini vurguladı. Don, kuraklık, sel ve dolu gibi afetlerin çiftçiyi zora soktuğunu belirten Bayraktar, desteklerin önemine değindi.
TZOB Başkanı Bayraktar: Doğal afetler üreticiye ağır maliyet getiriyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Uşak'ta tarım sektörünün mevcut durumu ve üreticilerin karşılaştığı sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Uşak Ziraat Odası'nı ziyaret eden Bayraktar, özellikle doğal afetlerin tarımsal üretime olan yıkıcı etkilerine dikkat çekti.

TZOB Başkanı Bayraktar: Doğal afetler üreticiye ağır maliyet getiriyor 1

Afetlerin üretici üzerindeki yükü

Bayraktar, doğal afetlerin çiftçiler üzerinde ciddi bir maliyet yükü oluşturduğunu vurgulayarak, geçen yıl yaşanan don ve ardından gelen kuraklık felaketlerinin birçok ili ve üretimi olumsuz etkilediğini belirtti. Bu yıl da bereketli yağışların bazı bölgelerde sele ve su baskınlarına yol açtığını, ayrıca dolu felaketlerinin de Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görülmeye başlandığını ifade etti. Son yıllarda hortum gibi daha önce görülmeyen afetlerin de çiftçiyi vurduğunu söyleyen Bayraktar, “Çiftçimizin bir kaç seneden beri görmediği hiçbir afet kalmadı. Dolayısıyla bunlar da çiftçimize ciddi bir maliyet getiriyor. Kolay değil.” dedi.

TZOB Başkanı Bayraktar: Doğal afetler üreticiye ağır maliyet getiriyor 2

Destekler ve gelecek beklentileri

Don felaketiyle ilgili önemli bir yardım yapıldığını hatırlatan Bayraktar, kuraklıkla ilgili sürecin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiğini ve bu konuda bir çalışma yürütüldüğünü kaydetti. Çiftçinin aldığı temel desteklerde 2026 yılı için öngörülen artışın olumlu karşılandığını da sözlerine ekledi.

TZOB Başkanı Bayraktar: Doğal afetler üreticiye ağır maliyet getiriyor 3