ASAYİŞ
Yayınlanma : 30 Ocak 2026 20:29

Soma'da heyelan paniği: Can kaybı yok ama bölge yasaklandı

Soma'da heyelan paniği: Can kaybı yok ama bölge yasaklandı
Soma'nın Darkale Mahallesi'nde meydana gelen heyelan paniğe neden oldu; can kaybı olmazken, riskli bölge ilan edilen 40 Oluk Çeşmeleri çevresine giriş yasaklandı.

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Darkale Mahallesi'nde saat 17.30 sıralarında meydana gelen heyelan, mahalle sakinlerinde paniğe yol açtı. Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığını açıklayarak halkı rahatlattı. Belediye ekipleri hemen bölgeye sevk edildi ve güvenlik çalışmaları başlatıldı.

teknik yapı

BÖLGEYE GİRİŞ YASAKLANDI

Başkan Okur, heyelan alanına yakın olan ve yoğun kullanılan 40 Oluk Çeşmeleri çevresinin riskli bölge ilan edildiğini duyurdu. Vatandaşların su doldurmak için bile olsa bu alana kesinlikle yaklaşmamaları gerektiğini vurguladı. Çalışmalar tamamlanıp gerekli güvenlik önlemleri alınana kadar bölgeye girişler yasaklandı.

EKİPLER TEYAKKUZ HALİNDE

Belediye ekipleri, muhtemel yeni risklere karşı sahada teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Okur, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini tekrarladı. Olayın ardından hızlı müdahale sayesinde büyük bir felaket önlenmiş oldu.