ASAYİŞ
Yayınlanma : 27 Şubat 2026 06:06

Sivas'ta tipide mahsur kalan santral işçileri 9 saatlik operasyonla kurtarıldı

Sivas'ta tipide mahsur kalan santral işçileri 9 saatlik operasyonla kurtarıldı
Sivas'ta etkili olan tipi nedeniyle mahsur kalan rüzgar enerji santrali çalışanları, 9 saat süren bir operasyonla kurtarıldı ve sağlık durumları iyi.

Sivas'ın Gürün ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 4 rüzgar enerji santrali çalışanı, 9 saat süren zorlu bir operasyonla kurtarıldı.

teknik yapı

TİPİ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Sivas'ta devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyerek Gürün ilçesinin çevre il ve ilçelerle bağlantısını kopardı. Özellikle Gürün-Sivas karayolu üzerindeki Çiçekyurt Köyü yakınlarında bulunan rüzgar enerji santralinin 4 çalışanı, nöbet değişimi sırasında yolda mahsur kaldı.

KURTARMA OPERASYONU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlçe Özel İdaresi ekipleri, gece boyunca süren zorlu bir operasyonla 4 santral çalışanını kurtarmayı başardı. Sağlık durumları iyi olan bu çalışanlar, geceyi geçirmeleri için Çiçekyurt Köyü'ne ulaştırıldı.