Sırbistan Madencilik ve Enerji Bakanlığı, hükümetin düzenlediği olağanüstü toplantının ardından önemli bir açıklama yaptı.
PETROL İHRACATI YASAKLANDI
Açıklamada, alınan karar doğrultusunda petrol ve motor yakıtı olarak kullanılan tüm petrol türevlerinin ihracatının 19 Mart'a kadar yasaklandığı belirtildi. Madencilik ve Enerji Bakanı Dubravka Dedovic Handanovic, devletin hem vatandaşları hem de ekonomiyi koruma amacıyla bu adımı attığını ifade etti.
KÜRESEL DALGALANMALAR ETKİLİ OLDU
Handanovic, petrol ve türevlerinin tüm ulaşım yollarıyla ihracatının yasaklanmasının sebebinin, dünya piyasalarında yaşanan küresel dalgalanmalar nedeniyle iç piyasada yaşanabilecek yakıt kıtlığı ve fiyat artışlarını önlemek olduğunu vurguladı. Ayrıca, 19 Mart'tan sonra piyasa koşullarına göre yeni kararlar alınabileceği de vurgulandı.








