• ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 29 Eylül 2026 03:10

Suudi Arabistan, petrol ihracatına yeniden başladı

Suudi Arabistan, petrol ihracatına yeniden başladı
Suudi Arabistan, onarılan ana boru hattı ile petrol ihracatına yeniden başladı. Bu durum, piyasalar için önemli bir rahatlama sağlıyor.

Suudi Arabistan, bu ayın başında yaşanan dron saldırılarının ardından onarılan ana boru hattıyla birlikte petrol ihracatını yeniden başlattı.

Petrol ihracatı devreye girdi

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa göre, devlet petrol şirketi Suudi Aramco, geçen hafta Doğu-Batı hattında gerçekleştirdiği test ve basınç artırma işlemlerinin ardından denizaşırı sevkiyatları aktif hale getirdi. Suudi Aramco ve Enerji Bakanlığı, konuyla ilgili yorum taleplerine henüz dönüş yapmadı. Doğu-Batı hattının tekrar faaliyete geçmesi, alternatif ihracat rotalarına erişim sağlarken, özellikle tedarik arayışındaki alıcılar için önemli bir gelişme oldu.