Sındırgı'da domates hasadı başladı: 60 bin tonun üzerinde rekolte bekleniyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 60 bin ton üzerinde rekolte beklenen domates hasadı başladı. Salçalık domatesin kilosu 4 TL, sofralık ise 8-10 TL arasında satılıyor; ancak üreticiler artan maliyetlerden dolayı fiyatlardan memnun değil.Sındırgı'da domates hasadı başladı: 60 bin tonun üzerinde rekolte bekleniyor
HASAT VE FİYATLAR
Salçalık domatesin kilosunun rampada 4 TL, kasalık sofralık domatesin ise 8-10 TL arasında alıcı bulduğu belirtiliyor. Verim yüksek olsa da, artan girdi maliyetleri üreticileri zorluyor. Bu yıl hava şartlarından dolayı bazı bölgelerde rekoltede düşüş yaşanmasına rağmen, genel olarak verimin yüksek olduğu ifade ediliyor. Üreticiler, fiyatların maliyetleri karşılamasını beklediklerini ve geçen yıla benzer şekilde girdi ile çıktının eşdeğer pozisyonda olmasını umduklarını dile getiriyorlar.

SINDIRGI'DA HASAT HAREKETLİLİĞİ
Hasat döneminde Sındırgı’ya çevre illerden çok sayıda tarım işçisi geliyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan toplama çalışmaları gün boyu sürüyor. Özellikle etli ve sulu yapısıyla dikkat çeken uzun domatesler, salça ve sos yapımında sıklıkla tercih ediliyor. Sındırgı Pazarı'nda ise üreticiler, domateslerini doğrudan tüketiciye ulaştırıyor ve vatandaşlar taze hasat edilmiş domatesleri satın alabiliyor. Salçalık domatesin yanı sıra ata tohumundan üretilen pembe domatesler de pazar tezgahlarında yer alıyor. Sındırgı domatesi, aroma, dayanıklılık ve lezzet açısından öne çıkıyor ve üreticiler, bunun Türkiye'nin en kaliteli salçalık domatesi olduğunu vurguluyor. Üretici Ali Yılmaz, hasadın başladığını ve domates fiyatlarının kilosu için 4 lira, kasalık için ise 8 lira olduğunu, ancak üreticilerin memnun olmadığını belirtti.
- 08:58İran petrolüne ABD'den şok karar: Satış izni uzatılmıyor!
- 08:47Altın yatırımcılarını tedirgin eden gelişmeler yaşanıyor
- 08:37Oyuncu Wilma Elles, mobilya firmasına 600 bin TL'lik dava açtı: Fotoğrafları izinsiz kullanılmış!
- 08:27Şiddetli alçak basınç İtalya'nın gökyüzünü kahverengiye boyadı
- 08:17İrlanda'da Tarihi Bir Köy, 20 Milyon Euro'ya Satışa Çıkarıldı




