Silifke'de çilek hasadı coşkusu: Kilosu 140-160 TL'den alıcı buluyor, rekolte beklentisi 50 bin ton

Silifke'de örtü altında bahar çileği hasadı başladı. Kilogramı 140-160 TL'den satılan çilekte, 20 bin dönüm araziden 50 bin ton rekolte bekleniyor. Üretim, bölge ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlıyor.Silifke'de çilek hasadı coşkusu: Kilosu 140-160 TL'den alıcı buluyor, rekolte beklentisi 50 bin ton
Mersin'in Silifke ilçesinde, örtü altında yetiştirilen çileklerde bahar hasadı başladı. Bu yıl kilogramı 140 ile 160 TL arasında alıcı bulan çilek, bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. İlçede toplam 20 bin dönüm arazide üretilen ve yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor.

TÜRKİYE'NİN ÇİLEK MERKEZİNDE HASAT COŞKUSU
Türkiye'nin önde gelen çilek üretim merkezlerinden Silifke, hem kış hem de bahar aylarında hasat imkanı sunuyor. 17 bin dönümü açık alanda, 3 bin dönümü ise örtü altında olmak üzere toplam 20 bin dönümde üretilen Silifke çileği, rengi, tadı, aroması ve uzun raf ömrüyle dikkat çekiyor. Sabahın erken saatlerinde özenle toplanan çilekler, iç piyasanın yanı sıra Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. Coğrafi işaret tescilli Silifke çileğinde bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte hedefleniyor. Haziran ayına kadar sürecek hasat dönemi boyunca, çevre illerden bölgeye yaklaşık 10 bin işçi geliyor.

ÇİLEK ÜRETİMİ İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR
Silifke Ziraat Odası Başkanı Kemal Gezer, ilçe genelindeki 20 bin dönümlük arazide 50 bin ton çilek üretildiğini ve hasadın sürdüğünü belirtti. Gezer, "Silifke çileği tüm dünyada tanınır hale geldi. Çiftçilerimiz en kaliteli ürünü üretmek için çalışıyor. Ürünün büyük bir kısmı yurt dışına ihraç edilirken, kalan kısmı iç piyasada tüketiliyor" dedi. Çilek üretiminin ilçede önemli bir istihdam kaynağı olduğunu vurgulayan Gezer, ekimden hasada kadar yaklaşık 10 bin kişinin bu sektörde çalıştığını söyledi. Özellikle kadınların yoğunlukta olduğu bu istihdam, yaklaşık 3 bin ailenin geçim kaynağını oluşturuyor. Üretici Aykut Aydın ise 5 dönümlük örtü alanından haziran ayına kadar 65 ton ürün elde etmeyi beklediklerini dile getirdi.
- 19:38Genç fidanlar, geleceğe umut ekiyor: Kütahya'da anlamlı doğa hamlesi
- 19:29Osmangazi Yüzme Şenliği'nde sporcular kupalarını heyecanla aldı
- 19:17Doğanın uyanışı: Anne ayı ve yavruları yaylada görüntülendi
- 19:07Afyonkarahisar'da otomobil ile patpatın çarpışması sonucu 2 yaralı
- 18:57Bozüyük'te tehlikeli 'drift' macerası: Sürücüye dudak uçuklatan ceza!




