YAŞAM
Yayınlanma : 05 Nisan 2026 19:36

Şehitlerimizin anısına Samsun'da 'Mehmetçik Hatıra Ormanı' için fidanlar toprakla buluştu

Şehitlerimizin anısına Samsun'da 'Mehmetçik Hatıra Ormanı' için fidanlar toprakla buluştu
Samsun'da şehitleri anmak ve gelecek nesillere yeşil bir miras bırakmak amacıyla 'Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı' için fidan dikme töreni düzenlendi. Gaziler, şehit yakınları ve izcilerin katıldığı etkinlikte duygusal anlar yaşandı
Şehitlerimizin anısına Samsun'da 'Mehmetçik Hatıra Ormanı' için fidanlar toprakla buluştu

Samsun'da, vatan uğruna can veren şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere yeşil bir miras bırakmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. 'Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı Fidan Dikme Töreni' kapsamında İlkadım ilçesi Kapaklı Mahallesi'nde bir araya gelen gaziler, şehit yakınları ve izciler, bu özel projeye yoğun ilgi gösterdi.

sempati mobilya

Şehitlerimizin anısına Samsun\

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YEŞİL BİR VİRAT

Samsun Garnizon Komutanlığı'nın organize ettiği tören, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala'nın duygu yüklü açılış konuşmasıyla başladı. Ardından katılımcılarla toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. Programın devamında Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı'nın verdiği mini konser, etkinliğe ayrı bir renk kattı. Konserin ardından askeri personel, kahraman gaziler, şehit aileleri ve geleceğimizin teminatı izciler, hep birlikte fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadı. Dikilen her fidana can suyu verilirken, fidanlara özel isimlikler takıldı ve bu anlamlı anlar ölümsüzleştirildi.

Şehitlerimizin anısına Samsun\

ANLAMLI VE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Tören, alanda sunulan ikramlarla daha da samimi bir atmosfere büründü. Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, törene katılan çocuklara oyuncaklar hediye ederek onlara ayrı bir sevinç yaşattı. Etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini ileten Ala, bu tür anlamlı projelerin devam edeceğinin sinyalini verdi.