Gazze'ye umut veren fidanlar Yüksekova'da toprakla buluştu

81 ildeki imam hatip okullarında "Türkiye Yeşeriyor, Gazze Güçleniyor" projesiyle fidanlar dikildi; Yüksekova'da etkinlik düzenlenerek Gazze'ye destek verildi.Gazze'ye umut veren fidanlar Yüksekova'da toprakla buluştu
Türkiye genelinde 81 ildeki imam hatip okullarında, Gazze'ye nefes olmak ve yarınlara umut taşımak amacıyla bir fidan dikme etkinliği düzenlendi. "Türkiye Yeşeriyor, Gazze Güçleniyor" sloganıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Yüksekova'da Yüksekova Hafız İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde fidanlar toprakla buluştu. İmam Hatipliler Derneği'nin (ÖNDER) çalışmaları ve öğrenciler eşliğinde etkinlik gerçekleştirildi.

PROJENIN AMACI
İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Tahir Çavlı, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Gazze'ye nefes, yarınlara umut olmak üzere 81 ildeki imam hatip okullarında fidanlarımızı toprakla buluşturduk" dedi. Çavlı, bu fidanların sadece ağaç olmadığını, Gazze'deki kardeşlere bir nefes ve mazlum coğrafyalara bir umut filizi olduğunu vurguladı. Ayrıca, şehitlerin hatırasını yaşatmak ve Gazze'deki şehitlerin ruhuna Fatiha armağan etmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.

BAŞKANIN MESAJI
Çavlı, imam hatip gençliğinin bugünü ve yarınları inşa etme gayreti içinde olduğunu ifade ederek, "Bu proje, çevremize karşı sorumluluğumuzu yerine getirirken, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimizle gönül bağımızı gösteriyor" diye konuştu. "Türkiye Yeşeriyor, Gazze Güçleniyor" diyerek, dikilen her fidanın Türkiye'yi yeşertip Gazze'yi güçlendireceğini ekledi ve projede emeği geçenlere teşekkür edip, imam hatip camiasını davete çağırdı.
- 12:47EGİAD'dan iş dünyasına yapay zeka hamlesi: Teoriden pratiğe geçiş!
- 12:37İzmir'de kentsel dönüşüm mağdurları, CHP yönetimini protesto etti
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da




