• satrroıad dörüm
EKONOMİ
Yayınlanma : 01 Temmuz 2026 06:30

Sanayicinin serveti tartışma konusu oldu: 'Para yok' diyenler lüks içinde mi yaşıyor?

Sanayicinin serveti tartışma konusu oldu: 'Para yok' diyenler lüks içinde mi yaşıyor?
Sanayicilerin yüksek faizler ve mali zorluklar karşısında yaşadıkları sorunlar, toplantıda gündeme geldi. Lüks yaşam eleştirileri ise tartışmalara yol açtı.

Son günlerde sanayicilerin ekonomik sıkıntıları ve mali durumu gündemden düşmüyor. ‘Bu faizlerle yatırım yapılmaz’ diyen sanayicilerin mal varlıkları, yeniden tartışma konusu haline geldi.

sempati mobilya

LÜKS YAŞAM ELEŞTİRİLERİ

İstanbul Sanayi Odası’nın haziran ayı meclis toplantısında, kamu bankalarının müdürleri sanayicilere yönelik ilginç eleştirilerde bulundu. Toplantıda, bazı müdürlerin sanayicilere ‘Serzenişte bulunuyorsunuz ama çoğunuzun lüks arabalara, yatlara ve uçaklara sahip olduğu’ yönünde ifadeler kullandığı öne sürüldü. Bu durum, iş insanları arasında tartışmalara yol açtı ve toplantının ardından sanayiciler, “Uygun kredilerle zamanında kim bunları aldıysa açıklanabilir” dediler.

FİNANSA ERİŞİM BEKLENTİLERİ

Toplantıya katılan Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Türk Eximbank genel müdürleri, sanayicilerin taleplerini dinlediler. Özellikle, eylül ayından itibaren finansmana erişimde bir rahatlama sürecinin başlayabileceği yönündeki bilgiler, sanayiciler arasında umut yarattı. Ancak, bazı iş insanları, kredilerin yüksek faiz oranları sebebiyle üretim yapmanın imkansız hale geldiğini vurguladı. KOBİ destek kredisinin faiz oranının yüzde 37 olduğunu hatırlatan bir sanayici, bu oranın enflasyonun 3 yıl sonrasındaki beklenen seviyesini yansıttığını ifade etti. Sanayiciler, devletin bankalara sanayiciye kredi desteği vermesi gerektiğini savunarak, mevcut şartların sürdürülemez olduğunu dile getirdiler. Bir iş insanı, “Sanayicinin yükü her geçen gün daha da ağırlaşıyor” derken, başka bir sanayici de, “Yaptığımız iş, ödeyeceğimiz faizi karşılayamaz hale geldi.” diyerek endişelerini dile getirdi.