ASAYİŞ
Yayınlanma : 15 Mart 2026 09:30

Samsun'da gıda denetimlerinde 23 milyon TL ceza kesildi

Samsun'da gıda denetimlerinde 23 milyon TL ceza kesildi
Samsun'da geçen yıl yapılan gıda denetimlerinde toplam 23 milyon 279 bin TL ceza kesilirken, 15 işlem için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Samsun'da geçtiğimiz yıl yapılan gıda denetimlerinde işletmelere toplamda 23 milyon 279 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 15 işlem için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

sempati mobilya

DENETİM SAYISI VE CEZA UYGULAMALARI

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Samsun'da 13 bin 20 işletmeye 22 bin 477 denetim gerçekleştirildi. Bu süreçte 2 bin 457 adet numune alınarak incelemeye gönderildi. Yapılan denetimlerin ardından uygulanan çeşitli cezai işlemler sonucunda toplam 23 milyon 279 bin TL idari para cezası kesildi.

ALO 174 GIDA HATTI VE İŞLEM SAYILARI

Gıda işletmelerinin onay kapsamındaki sayısı 149 olarak kaydedilirken, ALO 174 Gıda Hattı'na bin 437 başvuru yapıldı. Bunun yanı sıra, 4 bin 269 kez tütün ve alkol piyasa denetimi de gerçekleştirildi. 2025 yılında kesilen 300 işlemden 15'i hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Gıda kontrollerinde 188 denetçi görev alırken, olumlu numune sayısı 2 bin 337, olumsuz numune sayısı ise 73 olarak belirlendi. Gıda denetimleri, bu yıl da devam etmektedir.