Avustralya Federal Mahkemesi, Qantas Havayolları'na, Kovid-19 pandemisi sırasında 1800'den fazla yer hizmetleri çalışanını yasa dışı olarak işten çıkardığı gerekçesiyle 90 milyon Avustralya doları (yaklaşık 59 milyon ABD doları) para cezası verdi.
YASA DIŞI İŞTEN ÇIKARMALAR
Federal Mahkeme Yargıcı Michael Lee, kararında bu ağır cezanın diğer işverenler için caydırıcı bir etki yaratmayı amaçladığını vurguladı. Qantas ise, mahkeme kararını kabul ettiğini ve cezayı ödeyeceğini açıkladı.
QANTAS'TAN ÖZÜR
Qantas Group CEO'su Vanessa Hudson, yaptığı açıklamada, 'Beş yıl önce, özellikle böyle belirsiz bir dönemde dış kaynak kullanma kararı, eski çalışanlarımızın ve ailelerinin birçoğu için ciddi sıkıntılara yol açtı. 1820 yer hizmetleri çalışanının ve bu durumdan etkilenen ailelerinin her birinden özür diliyoruz.' dedi.







