• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
DÜNYA
Yayınlanma : 28 Mayıs 2026 13:02

Papa 14. Leo, Ferrari'nin elektrikli süper aracı Luce'yi ilk deneyen oldu

Papa 14. Leo, Ferrari'nin elektrikli süper aracı Luce'yi ilk deneyen oldu
Papa XIV. Leo, Ferrari'nin ilk elektrikli süper aracı Luce'yi deneyimleyerek tarihe geçti. Ancak araç, otomobil severler arasında tartışmalara neden oldu.

Ferrari, merakla beklenen ilk tamamen elektrikli spor aracı Luce modelini Papa XIV. Leo'ya tanıttı.

sempati mobilya

LUCE MODELİ HAKKINDA

Bu araç, yaklaşık 550 bin Euro'dan (30 milyon TL) başlayan fiyatıyla dikkat çekiyor ve 2027 model olarak piyasaya sürüldü. Papa'nın onayını alsa da Ferrari hayranları arasında tartışmalara yol açtı. Eski Apple tasarımcıları Jony Ive ve Marc Newson'un LoveFrom şirketi tarafından geliştirilen Luce, cam ve alüminyum ağırlıklı yeni görünümüyle ikonik Apple ürünlerini andırıyor. Ferrari, aracı kamuoyuna tanıttıktan sonra, 1.035 beygir gücündeki bu yeni e-Ferrari'yi aceleyle Papa’nın Castel Gandolfo’daki yazlık konutuna götürdü.

PAPA'NIN DENEYİMİ

Papa XIV. Leo, Ferrari'den gelen geniş heyetle bir araya geldi ve kendisine özel direksiyon simidi ile donatılmış sürücü koltuğuna oturdu. Ferrari, Papa'ya beyaz renkte bir Luce hediye etmeyi düşünse de, muhtemelen aracın müzayedede satılmasını istemedikleri için bunu tercih etmedi. Bununla birlikte, Luce'nin özelliklerini öğrenmesi için Papa'ya hızlı bir eğitim verilmesi sağlandı. Böylece Katolik Kilisesi'nin lideri, sıfır egzoz emisyonlu Luce'yi süren ilk kişi olma onurunu elde etti.

ARAÇ HAKKINDAKİ TARTIŞMALAR

Dört kapılı ve beş koltuklu bu Ferrari modeli, 1.035 beygir gücüne sahip ve saatte 100 kilometre hıza yalnızca 2.5 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum hızı saatte yaklaşık 200 mil olan Luce, tam şarjla 330 mil yol kat edebiliyor. Ferrari markasının simgesi olan motor sesi ise, artık elektrikli aks sesleriyle yapay olarak sağlanıyor. Bu yeni radikal tasarım, internet dünyasında büyük yankı uyandırdı. Henüz sürüş testleri yapılmamış olsa da otomobil severler arasında derin tartışmalar başladı. InsideEVs yazarı Tim Levin, iç mekandaki retro tasarımı beğenirken, Carwow platformundan Mat Watson tasarımı eleştirdi. Reddit forumlarında ise bazı kullanıcılar bu modelin tarihin en çirkin Ferrari aracı olduğunu öne sürdü ve Üst Yönetici Benedetto Vigna için istifa çağrısında bulundu.