Otomotiv devinde büyük çöküş: Honda hisseleri %7 geriledi, yatırımcılar panik içinde kaçıyor

Honda'nın hisseleri %7 gerileyerek yatırımcıları paniğe sürükledi. Japon otomotiv devinin yıllık net zarar açıklaması bekleniyor.
Küresel hisse senedi piyasalarında otomotiv devlerine olan güven sarsılmaya başladı. Japonya ve ABD'nin önde gelen yatırım fonları, Honda'nın halka arzından bu yana ilk kez yıllık net zarar açıklaması beklediği için tüm hisselerini satma kararı aldı. Bu durum, otomotiv hisselerinin uzun vadede güvenli bir yatırım aracı olarak görülmediğinin en açık göstergesi oldu.
HİSSELERDEKİ BÜYÜK DÜŞÜŞ
Fonların Honda'dan çıkış haberiyle birlikte, 13 Mart sabahı Tokyo Borsası'nda yoğun bir satış baskısı yaşandı. Hisseler, önceki günün kapanış fiyatının %7 altına kadar inerek yatırımcılarına büyük bir darbe vurdu. Şirketin tarihindeki ilk yıllık net zarar beklentisi, bu panik satışlarının ana nedeni oldu.
SEKTÖRDEKİ TEHLİKE BELİRGİN
Küresel elektrifikasyon maliyetleri, Çinli rakiplerin yarattığı sert fiyat rekabeti ve tedarik zinciri krizleri, geleneksel otomotiv üreticilerinin kâr marjlarını tehdit ediyor. Piyasalar, Honda örneğinde olduğu gibi, otomotiv hisselerinin artık büyüme veya temettü hissesi olma özelliğini hızla kaybettiğine inanıyor. Bu tarihi erimenin ardından gözler Japon otomotiv endüstrisinin ayakta kalan iki önemli temsilcisi olan Toyota Motor ve Suzuki'ye çevrildi. Analistler, bu iki devin kâr marjlarını koruyamazsa, kurumsal fonların benzer bir satış dalgasını bu şirketler için de başlatabileceği uyarısında bulunuyor.
- 20:33Yalnız yaşayan yaşlı kadın evinde cansız bulundu: İnegöl yasa boğuldu
- 20:24U12 Gençler Ligi'nde 1299 Bilecik Spor Kulübü fırtınası
- 20:15Bakan Gürlek'ten şok sözler: Uyuşturucu, günümüzün en büyük sorunu!
- 20:06Manavgat'ta otomobil ve motosiklet kazası: 1 yaralı
- 19:56Uranyumda büyük patlama kapıda: Goldman Sachs 2027 için 120 dolar öngörüyor





