ASAYİŞ
Yayınlanma : 22 Şubat 2026 03:23

Niğde Kalesi'nde şok gelişme: İstinat duvarı çöktü, yol trafiğe kapandı!

Niğde Kalesi'nde şok gelişme: İstinat duvarı çöktü, yol trafiğe kapandı!
Niğde Kalesi çevresinde çöken istinat duvarı nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Ekipler enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor, can kaybı yaşanmadı.
Niğde Kalesi'nde şok gelişme: İstinat duvarı çöktü, yol trafiğe kapandı!

Niğde Kalesi'nin çevresinde, araç trafiğine açık bir yolda meydana gelen istinat duvarı çökmesi, olası bir faciayı ucuz atlattı.

teknik yapı

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Sabah saatlerinde meydana gelen olay sonrası bölgeye polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri derhal sevk edildi. AFAD ekiplerinin titiz incelemeleri sonucunda enkaz altında herhangi bir kişinin bulunmadığı teyit edildi. Güvenlik önlemleri alındıktan sonra müdahale çalışmaları başlatıldı.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Niğde Belediyesi ekipleri, çöken duvarın enkazını kaldırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Olası yeni bir çökme riskini bertaraf etmek ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla, söz konusu yol tamamen trafiğe kapatıldı. Bölgede risk ortadan kalkana dek güvenlik tedbirlerinin devam edeceği bildirildi.