ÇEVRE
Yayınlanma : 31 Mart 2026 16:28

Mudanya'da şiddetli yağmur faciaya yol açtı: İstinat duvarı çöktü, bir araç enkaza döndü

Mudanya'da şiddetli yağmur faciaya yol açtı: İstinat duvarı çöktü, bir araç enkaza döndü
Mudanya'da gece saatlerinde etkili olan yağmur, bir sitenin istinat duvarının çökmesine neden oldu. Yıkılan duvarın altında kalan bir araç kullanılamaz hale gelirken, olayda can kaybı yaşanmadı.

Bursa'nın Mudanya ilçesi, gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağışın ardından gelen bir felaketle sarsıldı. Halitpaşa Mahallesi'nde bulunan Şan Sitesi'ne ait metrelerce yüksekliğindeki istinat duvarı, gece 01.00 sularında yağmurun etkisiyle dayanamayarak çöktü.

sempati mobilya

YIKILAN DUVAR ALTINDA KALAN ARAÇ KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Metrelerce yüksekliğindeki duvarın yıkılmasıyla, park halinde bulunan bir araç enkaz yığınlarının altında kalarak tamamen kullanılamaz hale geldi. Şans eseri gece saatlerinde çevrede kimsenin bulunmaması, olası bir facianın önüne geçti. Yıkılan duvarın çıkardığı büyük gürültü üzerine site sakinleri durumu derhal polis ekiplerine bildirdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Olay yerine kısa sürede intikal eden polis ekipleri, yıkımın meydana geldiği bölgeyi güvenlik şeridiyle çevirerek ek önlemler aldı. Çökmenin neden olduğu hasarın boyutu ve alınacak tedbirler konusunda incelemeler devam ediyor.