ASAYİŞ
Yayınlanma : 03 Mart 2026 11:12

İzmir'de heyelan sonrası istinat duvarı enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

İzmir'de heyelan sonrası istinat duvarı enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor
İzmir Menemen'de çöken istinat duvarının enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, tahliye edilen binalarda risk olmadığı belirlendi. Müteahhit yeni duvarın masraflarını karşılayacak.
İzmir'de heyelan sonrası istinat duvarı enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

İzmir'in Menemen ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle çöken istinat duvarının enkaz kaldırma çalışmaları 17. gününde devam ediyor.

teknik yapı

RİSKSİZ BİNALAR VE YENİ DUVAR MASRAFLARI

Tahliye edilen binalarda yapılan incelemelerde herhangi bir risk olmadığı tespit edildi. Ayrıca, yeni istinat duvarının yapım masraflarının müteahhit tarafından karşılanacağı öğrenildi. Olay 14 Şubat günü 29 Ekim Mahallesi'nde gerçekleşmişti. Gece saatlerinde bir sitenin istinat duvarı büyük bir gürültüyle çökmüş ve park halindeki 7 otomobil ile 4 bina hasar görmüştü. Neyse ki olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştı. 151 site sakini tedbir amaçlı evlerinden tahliye edildi ve vatandaşlar belediyeye ait misafirhanelere yerleştirildi.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Menemen Belediyesi ekipleri, heyelan nedeniyle kapanan yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, enkazın büyük bir kısmını kaldırdı ve üst kısımdaki toprağın göçen yola ve binalara ağırlık yapmaması için iş makineleriyle tahliye işlemleri gerçekleştiriliyor. Temizlik çalışmalarının ardından bölgeye daha sağlam bir istinat duvarı inşa edilecek ve yol yeniden yapılacak. Boşaltılan 4 binada vatandaşların sadece eşyalarını almak için evlerine girmesine izin veriliyor. Yaşanan mağduriyetlerle ilgili bina sakinlerinden Hamdi Emrem, olayın ardından elektrik ve su hizmeti alamadıklarını belirtti. Geçici olarak aile yakınlarının evlerinde konakladıklarını ifade eden Emrem, “İstinat duvarının onarımının belediye tarafından üstlenileceği tahmin ediliyor,” dedi.