ÇEVRE
Yayınlanma : 13 Şubat 2026 15:31
Düzenleme : 13 Şubat 2026 15:45

Niğde'de sağanak felaketi: Bodrumlar su altında kaldı, yollar hasar gördü

Niğde'de sağanak felaketi: Bodrumlar su altında kaldı, yollar hasar gördü
Niğde'nin Çiftlik ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu. Bodrum katları ve ahırlar sular altında kalırken, yollarda hasar oluştu. Can kaybı yaşanmaması sevindirdi.
Niğde'de sağanak felaketi: Bodrumlar su altında kaldı, yollar hasar gördü

Niğde'nin Çiftlik ilçesi dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağışın ardından büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Kısa sürede etkisini artıran sağanak, günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken, ilçenin çeşitli bölgelerinde sel ve su taşkınlarına neden oldu.

sempati mobilya

Bodrum Katları ve Ahırlar Suyla Doldu

Yağışın ardından birçok apartmanın bodrum katı ile ahırlar sular altında kaldı. Ayrıca, sel nedeniyle bazı yollarda da hasar meydana geldi. Çiftlik Belediye Başkanı Arif Çakıl, sağanağın özellikle Asmasız Mahallesi'nde sele dönüştüğünü ve zemin kattaki evlerin su baskınlarından etkilendiğini belirtti. Başkan Çakıl, can ve mal kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu vurguladı.

Belediye Ekipleri Gece Boyu Çalıştı

Sel baskınlarının ardından belediye ekipleri hızla harekete geçerek su tahliye, temizlik ve hasar tespit çalışmalarına başladı. Başkan Çakıl, 5 iş makinesi, 2 itfaiye eri ve 50 personelle sabaha kadar süren çalışmalarla vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için teyakkuz halinde olunduğunu ifade etti.