DÜNYA
Yayınlanma : 24 Ağustos 2025 20:50

Moskova'da gaz patlaması: Bir ölü

Moskova'da gaz patlaması: Bir ölü
Moskova'daki 'Detsky Mir' oyuncak mağazasında meydana gelen gaz tüpü patlamasında bir kişi hayatını kaybetti. RIA haber ajansı, patlamanın Merkez Çocuk Mağazası'nda gerçekleştiğini ve binanın tahliye edildiğini bildirdi.

Moskova'da bulunan ve restoranları da içeren 'Detsky Mir' oyuncak dükkanında bir gaz tüpü patladı. Patlama sonucu bir kişi hayatını kaybetti. RIA haber ajansının acil servislerden aldığı bilgiye göre, patlama çoğu Moskovalının 'Detsky Mir' olarak tanıdığı Merkez Çocuk Mağazası'nda meydana geldi.

teknik yapı

PATLAMA MERKEZ ÇOCUK MAĞAZASINDA

Mağaza, Federal Güvenlik Servisi (FSB) binasıyla aynı meydanda yer alıyor. FSB, Sovyet dönemi KGB'sinin halefi olarak biliniyor. Rus haber ajanslarının aktardığına göre, çok sayıda restoran ve mağazanın da bulunduğu oyuncak mağazasının binası güvenlik önlemleri kapsamında tahliye edildi.

BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Patlamanın nedeni henüz açıklanmadı, ancak yetkililer soruşturma başlattı. Olay yerinde geniş çaplı bir güvenlik önlemi alındı ve yaralıların olup olmadığı araştırılıyor.