EKONOMİ
Yayınlanma : 05 Nisan 2026 15:29

Milyonlarca lira harcanan kooperatif çürümeye terk edildi, üreticiler umutsuz

Milyonlarca lira harcanan kooperatif çürümeye terk edildi, üreticiler umutsuz
Aydın'da 42 yıl önce kurulan ve milyonlarca lira harcanan çam fıstığı kooperatifi, yanlış yönetim ve makine alımı sorunları nedeniyle atıl duruma düştü, üreticiler umutsuz.
Milyonlarca lira harcanan kooperatif çürümeye terk edildi, üreticiler umutsuz

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Mersinbelen Mahallesi'nde, üreticilere umut olması beklenen ancak yürütülemeyince atıl duruma düşen Mazon Bölgesi Orman Köyleri Tarımsal Kalkınma ve Çam Fıstığı Satış Kooperatifi, milyonlarca lira harcanmasına rağmen kaderine terk edildi.

sempati mobilya

Milyonlarca lira harcanan kooperatif çürümeye terk edildi, üreticiler umutsuz 1

42 Yıllık Umut Çöpe Gitti

1971 yılında köylülerin bir araya gelmesiyle kurulan ve 1984 yılında fabrika haline getirilen kooperatif, yanlış makine alımı nedeniyle yıllarca üretime geçemedi. 42 yıl önce bölge halkını heyecanlandıran bu girişim, zamanla ilgisizlik ve yanlış yönetim iddialarıyla çürümeye terk edildi. Kooperatif bünyesindeki makineler ise hurdaya dönmüş durumda.

Milyonlarca lira harcanan kooperatif çürümeye terk edildi, üreticiler umutsuz 2

Aile Şirketi İddiaları Üreticiyi Üzdü

Bölgenin önemli geçim kaynaklarından olan çam fıstığının işlenmesi ve katma değerinin artırılması amacıyla büyük umutlarla kurulan ve milyonlarca lira harcanan kooperatifin, makinelerinin de çürümeye bırakılması bölge halkını derinden üzdü. Bölge sakinleri, kooperatifin yanlış yönetildiğini ve adeta bir aile şirketine dönüştürüldüğünü iddia ederek, üreticilerin umudunun boşa çıktığını dile getirdi.