Milyonlarca lira harcanan kooperatif çürümeye terk edildi, üreticiler umutsuz
- 4 / 1
Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Mersinbelen Mahallesi'nde, üreticilere umut olması beklenen ancak yürütülemeyince atıl duruma düşen Mazon Bölgesi Orman Köyleri Tarımsal Kalkınma ve Çam Fıstığı Satış Kooperatifi, milyonlarca lira harcanmasına rağmen kaderine terk edildi.
- 4 / 2
1971 yılında köylülerin bir araya gelmesiyle kurulan ve 1984 yılında fabrika haline getirilen kooperatif, yanlış makine alımı nedeniyle yıllarca üretime geçemedi. 42 yıl önce bölge halkını heyecanlandıran bu girişim, zamanla ilgisizlik ve yanlış yönetim iddialarıyla çürümeye terk edildi. Kooperatif bünyesindeki makineler ise hurdaya dönmüş durumda.
- 4 / 3
Bölgenin önemli geçim kaynaklarından olan çam fıstığının işlenmesi ve katma değerinin artırılması amacıyla büyük umutlarla kurulan ve milyonlarca lira harcanan kooperatifin, makinelerinin de çürümeye bırakılması bölge halkını derinden üzdü. Bölge sakinleri, kooperatifin yanlış yönetildiğini ve adeta bir aile şirketine dönüştürüldüğünü iddia ederek, üreticilerin umudunun boşa çıktığını dile getirdi.
- 4 / 4
- 12:39ABD istihdam verisi piyasaları sarstı: Altın ve gümüş coştu, petrol düştü!
- 12:29Doğukan Güngör, askerden döndü: 9 kilo verdiğini açıkladı
- 12:19İzmir'in kadim sırları 'Müze Buluşmaları'nda gün yüzüne çıktı!
- 12:09Denizli'de kuvvetli yağış ve sel tehlikesi: Meteoroloji uyardı
- 12:00Altın, 5 haftalık sessizliğin ardından toparlandı: Dolar ve jeopolitik gelişmelerin etkisi











