• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
  • yk enerji
  • Aknparti Bodrum
EKONOMİ
Yayınlanma : 31 Ekim 2026 13:34

MHP Bodrum, yıl boyu turizm için fuar alanı istedi

MHP Bodrum, yıl boyu turizm için fuar alanı istedi
MHP Bodrum İlçe Başkanlığı, turizmin 12 aya yayılması için fuar alanı kurulmasını istedi. Açıklamada, Yalıkavak yolundaki çalışmaların hazirana kadar bitmesinin beklendiği de belirtildi.

MHP Bodrum İlçe Başkanlığı, turizmi yılın 12 ayına yaymak amacıyla ilçede modern ve çok amaçlı bir fuar alanı kurulması önerisini gündeme getirdi.

Fuarlar yerel ekonomiye katkı sağlayabilir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bodrum İlçe Başkanlığının açıklamasında; denizcilik, gastronomi, teknoloji ve tarım gibi alanlarda fuarlar düzenlenmesinin ekonomiyi destekleyebileceği, esnaf ve gençler için yeni iş imkanları oluşturabileceği kaydedildi. Açıklamada, “Bodrum’un uluslararası marka değerinin yeni yatırımlar ve ekonomik projelerle desteklenmesi gerekiyor. Turizmin 12 aya yayılması için somut adımlar atılmalı” denildi.

Ulaşım ve altyapı planlaması vurgusu

Parti, Bodrum’un kent kimliği ve doğal yapısıyla uyumlu, ulaşım ve altyapısı iyi düşünülmüş bir fuar alanına ihtiyaç olduğunu bildirdi. Böyle bir alanın ilçeyi yıl boyunca ticaret ve iş dünyasının buluşma noktalarından biri yapabileceği ifade edildi. Fuarlara gelecek yatırımcı, firma ve ziyaretçilerin konaklama, yeme içme, ulaşım ve alışveriş sektörlerine de katkı sunabileceği belirtildi. MHP, esnafın yıl boyunca iş yapabildiği, istihdamın güçlendiği ve gençlerin kendi memleketlerinde çalışma fırsatı bulduğu bir Bodrum hedeflediğini aktardı.

Yalıkavak yolu için haziran beklentisi

Açıklamada kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları ve iş dünyasına birlikte çalışma çağrısı yapıldı. MHP, yerli üretim ve ticareti destekleyen çalışmaları izleyeceğini bildirdi. Yalıkavak yolundaki çalışmaların haziran ayına kadar tamamlanmasının beklendiği belirtilirken, vatandaşların güvenli ulaşımı için sürecin takip edileceği kaydedildi.