• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
  • yk enerji
  • Aknparti Bodrum
YAŞAM
Yayınlanma : 29 Ekim 2026 15:16

Bodrum'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Bodrum'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Bodrum'da Cumhuriyet'in 103. yılı, Herodot Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Kaymakam Ali Sırmalı, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada cumhuriyetin önemini vurguladı.
Bodrum'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 103'üncü kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bodrum\

Herodot Kültür Merkezi'nde tören

Herodot Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı ve eşi Nuray Sırmalı, YENİ Parti Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Garnizon Komutanı Bakım Albay Gaye Karakaş, İlçe Emniyet Müdürü Mahir Gökmen, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Ali Murat Mahmat, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, ilçe protokolü halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Bodrum\

Kaymakam Sırmalı'dan kutlama konuşması

Erin Tosyalı adlı öğrencinin "Bayrak" şiirini okumasının ardından kürsüye çıkan Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Bu vesileyle aziz milletimizin ve siz Bodrumlu hemşehrilerimizin Cumhuriyet bayramını kutluyor; sizleri sevgi, saygı ve en kalbi duygularımla selamlıyorum.” Sırmalı, Cumhuriyet'in ilanının milletin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde ‘olmaz’ denilenleri başardığımızın ispatıdır. Cumhuriyet Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir.” dedi. Kaymakam Sırmalı, 103 yıldır cumhuriyetin başarılarının, savaştan çıkmış, yokluklar içindeki bir ülkenin demokratik bir rejimle nereden nereye gelebileceğini gösterdiğini belirterek, “Nitekim aziz milletimiz 103 yıldır faydalarına daima inandığı cumhuriyete ve demokrasimize yönelik her türlü saldırıyı her defasında bertaraf etmiştir. 15 Temmuz gecesi de bunun en yakın ispatıdır. O gece yaşanan hain darbe girişinde aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de ülkesi ve milleti için canını hiç çekinmeden feda edeceğini, sonsuza kadar bu topraklarla var olacağını tüm dünyaya göstermiştir.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Cumhuriyet temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve öğrencilerin hazırladığı gösteri izlendi. Gösteri, katılımcılardan tam not aldı.

Bodrum\Bodrum\Bodrum\Bodrum\