Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül 2026 Hanehalkı Beklenti Anketi sonuçlarını paylaştı. Bu ankete göre, hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 45,60 seviyesinde kalmaya devam ediyor.
Dolar beklentisi yükseldi
Dolar/TL beklentisi ise 55,90 TL'ye yükseldi. TCMB, 7-15 Eylül tarihleri arasında 3 bin 280 hanenin katıldığı anketin sonuçlarını açıkladı. Hanehalkının yüzde 65,2'si, enflasyonun mevcut seviyesinin üzerinde olacağını öngörüyor.
Yatırım tercihlerinde altın öne çıktı
Son bir yılda fiyatı en çok artan ürün grubu olarak gıda belirlendi. Gıda artış beklentisi yüzde 37,8'e gerilerken, yakıt ve enerji grubunun payı yüzde 36,2'ye yükseldi. Vatandaşların yatırım tercihlerinde ise altın, “Altın alırım” diyenlerin oranının yüzde 43'e çıkmasıyla yeniden ön plana çıktı.









