ÇEVRE
Yayınlanma : 06 Şubat 2026 13:14

Menteşe'de geceyi mesaiyle geçiren belediye ekipleri, sağanak yağışa karşı teyakkuzda

Menteşe'de geceyi mesaiyle geçiren belediye ekipleri, sağanak yağışa karşı teyakkuzda
Menteşe Belediyesi ekipleri, şiddetli yağışlar nedeniyle gece boyunca sahada mesai yaparak mazgal temizliği ve önleyici tedbirler aldı. Başkan Aras, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.
Menteşe'de geceyi mesaiyle geçiren belediye ekipleri, sağanak yağışa karşı teyakkuzda

Menteşe Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan şiddetli yağışlarla mücadele etmek amacıyla gece boyunca sahada yoğun bir çalışma yürüttü. Akşam saatlerinden itibaren başlayan ve özellikle şehir merkezinde odaklanan mazgal temizliği operasyonları sayesinde yağmur sularının tahliyesi hızlandırıldı, olası risklere karşı acil önleyici tedbirler alındı.

sempati mobilya

13 MAHALLEDE 56 NOKTADA HIZLI MÜDAHALE

Yağışlı gece boyunca Menteşe'nin 13 farklı mahallesinde toplam 56 noktada meydana gelen olumsuz durumlara ekipler anında müdahale etti. Yeniköy, Kötekli, Yeşilyurt ve Yerkesik gibi mahallelerde yoğunlaşan çalışmalarla vatandaşların mağduriyet yaşamaması için seferber olundu. Gelen tüm talepler hızla değerlendirilerek olumsuzlukların giderilmesi sağlandı.

BAŞKAN ARAS'TAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI VE TEDBİR UYARISI

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, önümüzdeki günlerde de yağışların sürebileceği uyarısında bulundu. Başkan Aras, tüm belediye ekiplerinin sahada olduğunu, vatandaşların aşırı yağışlardan etkilenmemesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını ve sürecin yakından takip edildiğini belirtti. Yağışların devam etmesi beklentisi nedeniyle vatandaşlardan tedbiri elden bırakmamalarını rica eden Aras, ihtiyaç duyulduğunda 0252 214 48 80 numaralı Çağrı Merkezi'nden ulaşabileceklerini hatırlattı. Menteşe Belediyesi, hava şartları normale dönene dek ekipleriyle birlikte teyakkuz halinde çalışmalarına devam edecek.