ASAYİŞ
Yayınlanma : 06 Şubat 2026 23:29

Manavgat'ta faal olmayan su tesisinden 6 milyon liralık hırsızlık

Manavgat'ta faal olmayan su tesisinden 6 milyon liralık hırsızlık
Manavgat'ta faal olmayan su tesisinden 6 milyon liralık malzeme çalındı. Jandarma, hırsızlıkları gerçekleştiren üç kişiyi yakalayarak tutukladı.
Manavgat'ta faal olmayan su tesisinden 6 milyon liralık hırsızlık

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'ne ait faal olmayan su temin projesi tesisinde meydana gelen hırsızlık olayları, jandarma ekiplerinin çalışmalarıyla aydınlatıldı.

teknik yapı

HIRSIZLIK OLAYLARI VE MALZEMELER

Manavgat Ulukapı Mahallesi'nde bulunan tesis, farklı tarihlerde üç ayrı hırsızlık olayıyla gündeme geldi. 1 Şubat Pazar günü, tesiste yapılan incelemelerde, 10 tonluk vinç, yaklaşık 2 ton ağırlığında merdiven korkulukları, iki adet 500 kilogramlık demir kapı ve rögar ızgaralarının kesilerek çalındığı tespit edildi. Ayrıca, daha önce tesis içerisinden binlerce metre bakır elektrik kablosu da çalındı.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Olaylarla ilgili olarak Manavgat Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ve Jandarma Dedektifleri (JASAT) ekipleri, kamera görüntüleri ve teknik takip ile araştırma başlattı. Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda, hırsızlıkları gerçekleştiren Y.D., H.B.A. ve Ö.Ö. isimli şahıslar gece saatlerinde oksijen tüpü kullanarak metal keserek yakalandı. Çalınan değerli metal ve elektronik malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 6 milyon TL olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şahıslar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve mahkemece tutuklandılar.